najwiekszy slogan

Jak szybko uwolnić organizm od toksyn i zyskać niespożytą energię? Jeśli szukasz sposobu na pozbycie się zbędnych kilogramów i utrzymanie dobrego samopoczucia to nopal jest idealnym rozwiązaniem.

Wystarczy wsypać do szklanki z wodą lub jogurtem proszek z nopalu. Już pierwszego dnia rozpoczynasz proces usuwania zabójczych substancji z organizmu. Oczyszczasz cały organizm, wyglądasz zdrowiej i tryskasz energią przez cały dzień.

Prozdrowotne właściwości nopalu, czyli łodyg kaktusa z rodziny opuncji są znane od wieków. Jedzenie nopalu w formie proszku stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Przetworzona żywność, którą codziennie spożywamy powoduje złe trawienie czego skutkiem są zaparcia, wzdęcia, gazy, senność i problemy z nadwagą.

Nopal znajduje zastosowanie w zaburzeniach trawienia: oczyszcza okrężnicę, reguluje trawienie i wspomaga odbudowę właściwej flory jelitowej. Leczy zaburzenia pracy wątroby: reguluje jej funkcje i wspomaga regenerację. Działając moczopędnie wzmacnia funkcje pęcherza moczowego oraz nerek. Ponadto reguluje funkcje trzustki i pozwala kontrolować masę ciała a osobom z nadwagą lub otyłym pomaga zrzucić zbędne kilogramy.

Osłabia apetyt i zwiększa uczucie sytości. Obecny w nopalu błonnik zmniejsza przyswajanie glukozy w jelitach i pomaga „opróżniać” płyny z tkanek, zmniejszając w ten sposób cellulit. Nopal działa także jako antyoksydant oraz skuteczny środek odtruwający. Reguluje poziom cholesterolu i LDL – przyspiesza rozpad tłuszczów i ich eliminację oraz reguluje poziom glukozy we krwi.

Poza tym Nopal to prawdziwa apteka. Jest bogaty w witaminy, zwłaszcza w witaminę C, B1 , B2 , B3. Zawartość białka w miąższu wynosi 5,1%, w skórce 8,3%, w pestce 11,8%. Jest wspaniałym źródłem 17 aminokwasów, w tym 8 egzogennych.

Nopal należy zażywać na pół godziny przed jedzeniem, popijając szklanką wody. W efekcie odczuwasz znaczącą poprawę przemiany materii.

Znikają zaparcia, wzdęcia oraz niestrawności. Oczyszczanie wpływa doskonale na całe ciało. Skóra staje się bardziej gładka i ładniejsza.

Nopal przywraca utraconą równowagę i zapewnia lepszy nastrój i witalność.

Jak uchronić się przed rakiem? Przede wszystkim zdrowo jeść
4 lutego obchodzimy Światowy Dzień Walki z Rakiem. To dobry moment, aby już dziś rozpocząć walkę o zdrowie i postawić na profilaktykę. Naukowcy oszacowali, że działania prewencyjne mogą zmniejszyć liczbę zgonów wywołanych nowotworami, nawet o 40%. Jednym z bardzo ważnych aspektów jest stosowanie diety bogatej w roślinne przeciwutleniacze i fitosterole.


Najczęściej występującymi nowotworami w Polsce są wciąż rak płuc, piersi i prostaty. Autorzy publikacji „Prognozy zachorowalności i umieralności na nowotwory złośliwe w Polsce do 2025 roku” z Centrum Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie, w najbliższych latach wskazują na wzrost zachorowalności na raka piersi we wszystkich grupach wiekowych, szczególnie wśród kobiet po 50. roku życia. Z kolei zachorowalność na raka prostaty wśród mężczyzn od lat 90. XX wieku gwałtownie wzrasta i wraz ze starzeniem się naszej populacji ta tendencja będzie się utrzymywać. Prognozy są więc dość pesymistyczne. Stąd niezwykle ważna jest profilaktyka zdrowotna i wykształcenie dobrych nawyków, aby móc cieszyć się długim, zdrowym życiem.


Zasada nr 1 – przeciwdziałać. Zalecenia profilaktyczne
Światowy Instytut Badań nad Rakiem oraz twórcy Europejskiego Kodeksu Zwalczania Raka jako działania zapobiegawcze zalecają przede wszystkim: utrzymywanie prawidłowej masy ciała (wskaźnik BMI do 25) i obwodu talii (u kobiet do 80 cm, u mężczyzn do 90 cm) oraz aktywność fizyczną. Równie istotne są także: ograniczanie picia alkoholu, rezygnacja z palenia tytoniu i ochrona przeciwsłoneczna skóry (nie tylko latem). Pamiętajmy o regularnych badaniach diagnostycznych. Lekarze podkreślają, jak ważne jest zdrowe odżywianie – zmodyfikujmy swój dzienny jadłospis i włączmy do niego więcej naturalnych produktów.


Dobre nawyki żywieniowe
Produkty wysoko przetworzone, naszpikowane konserwantami, są źródłem toksycznych substancji, które mogą działać rakotwórczo. Jakie produkty wykluczyć z diety? Należy wystrzegać się przede wszystkim żywności bogatej w tłuszcze i cukry, zawierającej tzw. „puste kalorie”, a ubogiej w błonnik (czyli batonów, chipsów, słodzonych napojów). Zaleca się również ograniczenie spożywania czerwonego mięsa, wędlin zawierających sztuczne dodatki. Należy także mniej solić potrawy, nie spożywać spleśniałych ziaren i orzechów, gdyż ich spożycie podnosi ryzyko rozwoju raka wątroby. Zamiast tego jedzmy dużo świeżych warzyw i owoców, roślin strączkowych i pełnoziarnistych produktów zbożowych. Warto zastąpić tłuszcze pochodzenia zwierzęcego zdrowszymi tłuszczami roślinnymi, takimi jak oleje, czy oliwa z oliwek.
W przyrodzie znajdziemy wiele roślin będących naturalnymi przeciwutleniaczami (antyoksydantami), czyli substancjami chemicznymi, które wspierają procesy obronne komórek człowieka i pomagają zapobiegać wielu chorobom, w tym nowotworom. Najwięcej przeciwutleniaczy zawierają m.in.: zmielony cynamon, aronia, fasola, jagody, śliwki, truskawki i maliny. Nie zapominajmy więc o owocach i warzywach w codziennej diecie i starajmy się spożywać je na surowo, gdyż wraz z obróbką termiczną (smażeniem, gotowaniem) maleje w nich zawartość antyoksydantów.
W profilaktyce rozwoju raka piersi i prostaty na szczególną uwagę zasługują rośliny zawierające fitosterole i fitohormony (fitoestrogeny). Ich działanie prewencyjne, a nawet niszczący wpływ na komórki nowotworowe, opisują liczne prace badawcze amerykańskich i francuskich naukowców. Niezwykle cenne połączenie fitosteroli z antyoksydantami znajdziemy w olejach roślinnych, sezamie, słoneczniku i pestkach dyni, natomiast soja to najlepsze źródło fitoestrogenów.


Soja na menopauzę i raka piersi
Fitoestrogeny są roślinnymi związkami chemicznymi, które w organizmie ludzkim działają podobnie do estrogenu. Znajdziemy je w jabłkach, rabarbarze, czereśniach i czosnku. Najbogatszym źródłem fitoestrogenów (przede wszystkim izaflawonów) są produkty sojowe. Zwiększenie ich spożycia może przyczynić się do złagodzenia objawów menopauzy, zmniejszyć ryzyko rozwoju miażdżycy, raka piersi i przerostu prostaty. Dzięki tradycyjnej diecie azjatyckiej bogatej w soję Japonki praktycznie bezobjawowo przechodzą okres przekwitania, a zapadalność na choroby nowotworowe jest u nich prawie pięciokrotnie niższa niż u mieszkanek Europy i Ameryki.


Pestki dyni i oleje źródłem cennych fitosteroli
Fitosterole to organiczne związki chemiczne (sterole), występujące naturalnie w roślinach (i w tłuszczach roślinnych), które mają budowę cząsteczki zbliżoną do struktury cholesterolu. Fitosterole występują m.in. w owocach i warzywach, lecz najbogatszym ich źródłem są orzechy, nasiona i oleje roślinne. Dowiedziono, że fitosterole posiadają działanie obniżające poziom cholesterolu we krwi. Ponadto, wegetarianie oraz mieszkańcy krajów azjatyckich, którzy spożywają duże ilości roślin strączkowych i olejów roślinnych posiadają znacznie niższy poziom cholesterolu i rzadziej zapadają na choroby nowotworowe, w porównaniu do mieszkańców Zachodu. Liczne badania epidemiologiczne pokazują, że wysoka zawartość steroli roślinnych w diecie może zapobiegać występowaniu nowotworów jelita grubego, piersi i prostaty. Na uwagę zasługują dwa cenne źródła fitosteroli – nasiona dyni i olej z nasion arganii.


Fitosterole są szczególnie istotne w profilaktyce rozwoju raka prostaty. Wykazano bowiem, że mogą obniżać poziom testosteronu i pomagać w leczeniu przerostu prostaty. Pestki dyni zawierają wysoki poziom fitosteroli, a także cenne antyoksydanty, takie jak witamina C i beta-karoten. Mieszkańcy krajów bałkańskich chętnie spożywają nasiona dyni, co ciekawe odnotowano wśród nich znikomą ilość zachorowań na nowotwór gruczołu krokowego. Obecnie leki roślinne z wyciągiem z pestek dyni, są stosowane w leczeniu przerostu prostaty.
Wśród olejów roślinnych bogate w fitosterole są olej słonecznikowy i oliwa z oliwek. Warto także spróbować orientalnych i niezwykle zdrowych olejów, szczególnie oleju sezamowego i oleju arganowego. − Olej z arganii zajmuje szczególne miejsce w arabskiej medycynie ludowej. Jest bogaty w kwasy omega-6 i omega-9. Zawiera również schotenol i spinastol − sterole rzadko występujące w olejach roślinnych. Francuscy naukowcy odkryli, że w wyizolowanej postaci są zabójcze dla komórek nowotworowych. Dodatkowo olej arganowy posiada więcej witaminy E niż oliwa z oliwek  - witamina E jest jednym z najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy, zwanym „zabójcą wolnych rodników” – mówi Agnieszka Śliwka-Gumienna, Marketing & PR Manager Maroko Produkt. Stosujące olej arganowy Marokanki rzadziej niż Europejki zapadają na raka piersi, a Marokańczycy nie miewają problemów z potencją i przerostem prostaty. Warto więc wziąć przykład z diety mieszkańców Wschodu, która najwidoczniej zapewnia im zdrowie i długowieczność.
Aktywność fizyczna, rezygnacja z używek, dobrze zbilansowana dieta – kilka prostych przykazań zdrowego stylu życia, ale niezwykle ważnych w profilaktyce chorób nowotworowych. Lepiej zapobiegać niż leczyć – stara medyczna prawda jest wciąż niezwykle aktualna.

Przejście z hurt

detal small off    direct small off    promo small off

Facebook Likebox Slider



BAZA WIEDZY

  • 1
  • 2
Nopal - złoty środek dla zdrowia

Nopal - złoty środek dla zdrowia

Jak szybko uwolnić organizm od toksyn i zyskać niespożytą energię? Jeśli szukasz sposobu na pozbycie się zbędnych kilogramów i utrzymanie dobrego samopoczucia to nopal jest idealnym rozwiązaniem. Wystarczy wsypać do szklanki...

Jak uchronić się przed rakiem? Przede wszystkim zdrowo jeść

Jak uchronić się przed rakiem? Przede ws…

Jak uchronić się przed rakiem? Przede wszystkim zdrowo jeść4 lutego obchodzimy Światowy Dzień Walki z Rakiem. To dobry moment, aby już dziś rozpocząć walkę o zdrowie i postawić na profilaktykę...

NOWOŚCI W OFERCIE

Glinka rhassoul w płytkach

Glinka rhassoul w płytkach

GLINKA RHASSOUL W POSTACI NATURALNYCH PŁYTEK -NIE ...

AŁUN w sztyfcie

AŁUN w sztyfcie

AŁUN - 100% NATURALNY, ZDROWY ORAZ NAJTAŃSZY DEZOD...

partner off

Copyrights: Maroko Produkt - 2014